Welke vachtverzorging heeft uw hond nodig?

Extra verzorging van de wintervacht in de wintermaanden

Extra verzorging van de wintervacht in de wintermaanden - Dogstyling Buitenhof

Vooral in de wintermaanden heeft uw hond zijn vacht nodig. Tussen de haren van de vacht zit lucht, en dat neemt de lichaamstemperatuur aan van de hond. Dit fungeert als een flinke isolatie die hem beschermt tegen kou.

Een geschoren vacht geeft dus veel minder isolatie! Wel is het belangrijk dat de vacht regelmatig `los` wordt geborsteld zodat er inderdaad lucht tussen kan.

Een wat oudere hond met minder dichte haarinplant heeft soms bescherming nodig in de vorm van een jasje. Ook zeer kortharige honden hebben bij zeer koud weer een bescherming nodig.

Hoe behandel ik de pootjes van mijn hond in de sneeuw?

Honden met een langere vacht, en kleine honden, zoals bijvoorbeeld een Shih Tzu, kunnen in de wintermaanden wel eens last krijgen van sneeuwklontjes aan voeten, pootjes, buik en baardje. Gelukkig is dit te voorkomen, simpelweg door er vaseline op te smeren, vlak voordat u met het hondje naar buiten gaat.

Tijdens het verzorgen van een trimbehandeling, geef ik graag meer praktische tips en adviezen met betrekking tot de verzorging van uw hond zijn vacht, nagels, oren en pootjes. Ik ben geen dierenarts, maar heb redelijk wat ervaring en kan u met liefde adviseren.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op de gele button onderin deze pagina, en doorloop de gevraagde stappen. Komt u er niet uit, of hebt u een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.